[...] na brzuchu" skup się na zdrowiu, bo dość mocno je nadszarpnęłaś. Ustaw sobie zapotrzebowanie tłuszczu na 60 g i wybieraj wartościowe źródła (głównie zwierzęce). Jedz masło klarowane, tłuste mięso, tłuste ryby i jajka. Z roślinnych wskazany jest olej kokosowy, awokado, orzechy włoskie / laskowe / brazylijskie. Zamiany kurczaka z ryżem na [...]
[...] już powodować problemy żołądkowo - jelitowe. Posiłek 3 nie ma pełnowartościowego białka, te sojowe sosy bym sobie darowała. Dodałabym jakiegoś oleju kokosowego, ponadto masło klarowane, tłuste mięsa http://www.sfd.pl/T%C5%82uste_mi%C4%99sa__po_kt%C3%B3re_si%C4%99ga%C4%87,_czy_nale%C5%BCy_si%C4%99_ich_ba%C4%87_-t1131895.html. Białko trzymaj [...]
[...] ma się pływać a jest się głodnym), WW złożone z kasz, ryżu, ewentualnie makaronu (już kupiony pełnoziarnisty), Tłuszcze z oliwy z oliwek (pewnie i olej kokosowy będzie), masło klarowane, orzechy/nasiona, tłuste ryby (makrela, łosoś). Proszę o wskazówki, bo wydawało mi się, że już wygląda to dobrze. Zmieniony przez - Michal_Wro w dniu [...]
Pamiętaj by w każdym posiłku zawrzeć pełnowartościowe białko które możesz czerpać z jaj,odżywki,miecha wszelkiego rodzaju w tym tłuste,ryby te tłuste tez,podroby. Tłuszcze czerp z tlustych mies,ryb,orzechy,olej lniany kokosowy,masło klarowane. A węgle ooce,kasze,ryze ziemniaki. Rzadziej bulki i makarony razowe.
Do smażenia olej kokosowy, smalec lub masło klarowane: https://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia Zmieniony przez - domer w dniu 2018-05-11 06:35:15
[...] 200g i 100 gr pomidor troszkę soli. Następnie około 15-ej Mięso mielone 166 g + makrela wędzona 100 g i rzodkiewka około 100 g 18-ej łosoś świeży około 250 gr + 10 g masło klarowane + kapusta pekińska około 150 g Około 21-ej ostatni posiłek 110 gram kury + 150-200g białka + 50 g żółtka. Tak mniej więcej to wygląda na dziś. A wczoraj i [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Zawsze własne produkty, podroby będą lepszej jakości niz sklepowe, trudno je tylko zbilansować, ale w tym wieku nie przejmował bym się tym 3. olej kokosowy, masło klarowane, smalec, jak krócej to oliwa z oliwek, olej rzapakowy
[...] jakości, tak samo jak węgle, przewaga owoca i buły. Zamień je lepiej na ryż/ kaszę, białko czerp z ryb/ owoców morza/ mięsa różnego rodzaju, ryby, tłuszcz z oliwy z oliwek, masło klarowane, olej kokosowy, awokado, orzechy i nasiona tłuste ryby, tłuste mięsa. Edit. I ten spalacz to po co ? Dieta kuleje, weź dopracuj miskę i daruj sobie spalacze. [...]
[...] ser gouda, jogurt słodzony.... nie, nie, nie. Skup się na naturalnych, pełnowartościowych produktach: mięso, ryby, jaja (źródła białka), płatki owsiane, kasze, ryż, ziemniaki, bataty (węglowodany), z jako źródła tłuszczu wybieraj orzechy, awokado, tłuste ryby i mięso, olej kokosowy, masło klarowane. Bazuj na nieprzetworzonych produktach!
[...] raczej tnij. Na czym smażysz? Oliwa z oliwek to kiepski wybór. Za to do sałatek jak najbardziej. Do smażenia nadają się tłuszcze które nie ulegają degradacji w wysokich temperaturach - masło klarowane, olej kokosowy, ba - smalec też może jak najbardziej być. Chociaż oliwa z oliwek rafinowana na wysoki punkt dymienia - nie polecam jej używania.
W śniadaniu przecież miałaś płatki owsiane... Napiszę jeszcze raz. Dobrym pomysłem jest danie na śniadanie posiłku B+T czyli np. SAME JAJA+TŁUSZCZE np. masło klarowane, mięso itp. BEZ WĘGLOWODANÓW by nie powodować wyrzutu insuliny. Na kolację możesz spokojnie wtedy zjeść węglowodany czyli płatki owsiane itp. Organizm będzie miał się z czego [...]